Jeugdvissen

Jeugd Hengel initiatie te Bredene.
Het was voor de 1`maal in het bestaan van de hengel club (Grasduinvissers Bredene) op het domein Grasduinen in de vijver van. 1 Ha. groot dat er een hengel initiatie was voor de jeugd tussen 6 en 18 jaar.
Dit in samenwerking met de gemeente Bredene en Sportvisserij Vlaanderen.
Wat eerst traag op gang kwam van inschrijvingen (waarschijnlijk door de schoolvakanties) is op het laatst zeer druk geweest!
De 21 jonge deelnemertjes hebben een superdag beleeft en zijn sinds zaterdag 5 Augustus 2017 gewonnen voor de hengelsport. De reacties van ouders en begeleiders is overweldigend met bedankingen en felicitaties voor de organisatie en dus voor de lesgevers en begeleiders en ook voor de hengel club.
Proficiat aan allen die aanwezig waren en in goede banen geleid hebben dit was team werk (aldus de Voorzitter).
In de voormiddag was er 2 uur theorie (lijnen maken en leren haken aanzetten ) dus hun eigen lijntje maken !

Daarna alle witvissen leren kennen en ook die in de vijver vertoeven!
Maar het lesgeven heeft zich beperkt tot het leren vissen met de vaste hengel. Tijdens de middagpauze was er een broodje en een drankje aangeboden van de hengel club Grasduinvissers.
Na de middag was het vissen voor de eerste maal met een hengel van 5a 6 meter en een eigen gemaakt lijntje.
Het voeder en het aas werden klaargemaakt en aangebracht door het bestuur van de hengel club.
Van 13 u tot 14 u30 werdt er gevist en werden meerdere kleine visjes gevangen. Na een kleine pauze werdt er terug gevist van 15 u tot 16 u en werden er terug kleine baarsjes, voorntjes en postjes gevangen en hier en daar een klein karpertjes.
Er waren drie winnaars met 10 visjes, de vierde plaats was voor een meisje met 9 visjes.
Daarna was er uitdeling van de gratis paketten aangeboden door het gemeentebestuur in aanwezigheid van de schepen van sport Erwin Feys.
Iedere deelnemer kreeg een hengel, lijntje,emmer, onthaker en voer + petje van van Vandeneynde + een stukje marsepein van de firma Lams te Bredene.
Elke deelnemer kreeg ook een trofee van Sportvisserij Vlaanderen voor hun deelname.
Om 17 u was de geslaagde dag van te leren hengelen voorbij, vele blije gezichten, vele dankbare ouders en ook een gelukkig team voor deze geslaagde initiatie.
Als Voorzitter ben ik fier en gelukkig met het team van de grasduinvissers en ik bedank het gemeentebestuur, Sportvisserij Vlaanderen de sponsors Vandeneynde voeders marsepein Lams en alle aanwezige bestuursleden van onze hengel club.
Op naar de volgende???

Voor het bestuur de Voorzitter
Daniël Spillier